Bygga klättervägg

Crux bygger din klättervägg vare sig du vill ha en 5m2 vägg till en förskola eller om den ska byggas på världens största kryssningsfartyg. Efter 25år i branschen hjälper vi kunder på alla nivåer. Inget projekt är främmande för oss.

Konstruktion
Klätterväggen byggs på en stomme av exempelvis trä eller stål. Denna är förankrad i en befintlig vägg, alternativt golv och tak. På stommen fästs skivor av plywood eller glasfiber. Ytan kan vara målad eller belagd med friktionsmaterial.

Klätterväggar kan byggas av olika material
Befintliga betongväggar är bra att bygga klätterväggar på. Genom att fästa gängade hylsor direkt i betongen enligt ett visst mönster kan man skruva upp grepp i olika svårighetsgrader.

Plywood
Klätterväggen byggs då med plywoodskivor på regelverk där man fäster specialmuttrar för att fästa greppen. Detta ger möjlighet till stor variation. Klätterväggar byggs gärna med överhäng, tak och andra formationer för att göra klättringen så varierad som möjligt. Plywooden kan målas eller beläggas med en friktionsyta.

3-D / strukturväggar
Detta är ett unikt väggsystem med tredimensionella skivor av glasfiber. De har en friktionsyta som påminner om en riktig klippa. Skivorna är skruvade mot en stålstomme. 3-D formen ger en fantastisk känsla och spännande utseende. Systemet är helt ombyggbart. Det är alltså ingen risk att man låser sig till en viss form utan man kan hela tiden utveckla klätterväggen med befintlig materiel. Glasfiber rekommenderas när klätterväggen ska monteras utomhus eftersom man då får en vägg som inte åldras och förstörs av väder och vind.

Glasfiber är något dyrare än plywood.

Grepp
Gemensamt för alla klätterväggar är klättergreppen. De kan ha en mängd olika former, färger och storlekar. Greppen sitter fast med en skruv och är flyttbara, de kan vridas i olika lägen för att variera svårighetsgraden.

Var får väggen plats?
En klättervägg är ju just en vägg! Det innebär att man får in ytterligare en aktivitet i en lokal utan att stjäla en massa golvyta.

Stor eller liten vägg?
Det är oftast en fråga om budget eller lokal. Generellt kan sägas att det ät bättre att prioritera bredd framför höjd. Då kan fler klättra samtidigt.

Trygghet när väggen är byggd
En klättervägg behöver skötsel och service. Teckna ett serviceavtal med oss så vet du att din klättervägg alltid är säker och i gott skick.

Kontakta oss!
Vår ambition är att erbjuda dig precis vad du vill ha. Inom kort kommer du kunna se våra standardmodeller av klätterväggar, färdiga boulderalternativ, mobila klätterväggar mm här på hemsidan för direkt beställning. För mer avancerade väggar och specialbyggnationer erbjuder vi förstklassig experthjälp för att driva ditt projekt från idé till färdig produkt.

Kontakta oss nedan eller ring oss på 018-55 84 50 så hjälper vi dig.