Nyheter

 • Branschnyheter

  Under veckan har vi varit i Düsseldorf på Europas största mässa för fallskydd och personlig skyddsutrustning. En kort sammanfattning är att våra tillverkare ligger i absolut framkant och erbjuder riktigt bra produkter.

  Vi startade veckan hos Industrikletterer Bonn där Edelrid visade upp sina nyheter och bjöd på praktisk hantering i rolig miljö.
  Crux träning
  En smart nyhet är att alla Edelrids slingor, enskilda som integrerade i selar, kommer innehålla invävda röda trådar vilket underlättar kontroll och besiktning avsevärt. Syns de röda trådarna ska produkten kasseras, enkelt!
  Edelrid smart PPE
  Edelrid visade också upp väldigt lätta och smarta stegjärn (träd- och stolpskor) som heter Edelrid Talon. De kommer inte att släppas ut på den europeiska marknaden förrän senvåren 2018 men eftersom de redan släppts i USA så kan man få reda på mer info här.

  Talon stegjärn

  Curt monterar Talon trädklättringsjärn

  Edelrids kanske mest efterlängtade produkt är en enklare fallskyddssele som kan komma att bli det självklara valet för elektriker, byggare, ställningsbyggare m. fl. Den heter Flex Lite och ser ut så här och släpps sommaren 2018.

  I övrigt märks en tydlig trend av olika taksäkerhetslösningar med vajrar och fallskyddsskenor. I Sverige har vi tydliga regler om att man ska vara insäkrad vid all form av förflyttning på tak (det finns särskilda undantag för platta tak med sarg) men nu börjar detta även bli en naturlig del i flertalet länder.

  Här visas en unik vajerlösning från IKAR där ”vajern” är syntetisk. Fördelarna är flera, ingen korrosion, ingen elektrisk ledning, livstidsgaranti mm.

  En annan tydlig trend är att flertalet tillverkare numera även låter sin utrustning certifieras gentemot den amerikanska standarden, ANSI. Beroende på produktkategori kan det innebära förändringar i befintliga produkter. Se på bilen ovan med fallskyddsselen Flex Lite till exempel. För att en fallskyddssele ska kunna godkännas enligt ANSI måste den bl.a. ha öglor (eller motsvarande) där man kan fästa sitt hajkrokspar med falldämpare för att undvika risker med att de sitter direkt i selen. På Edelrid Flex Lite kan ni se att de röda looparna på bröstet uppfyller detta krav. De sitter fast med kardborrband och släpper vid en belastning på 15kg.

  För er som kanske inte hängde med i resonemanget så står det oftast så här i falldämparlinornas manual.
  ”Fäst falldämparen i fallskyddsselens A-punkt. Vid användning av dubbla falldämparlinor får aldrig en av linorna vara kopplad till selen. Koppla till falldämparens ring eller till en ev. avsedd svag punkt på selen.”

  Edelrids Shockstop Giant har en annan smart lösning på ”problemet”. Klicka på länken för att förstå hur den fungerar.

  Det kommer bli en spännande tid de närmsta åren då PPE-direktiven och de olika standarderna är under en stor förändring. Just nu vill jag inte sia om hur det kommer bli men lovar att hålla dig uppdaterad. Ring om du har några funderingar på vilken fallskyddsutrustning eller fallskyddsutbildning som är mest lämplig för din verksamhet.

  Björn Holmstedt
  0735-440376

   

 • Semestertider 2019

  Vår ambition är att ge full service hela sommaren förutom v.30-31 då vi har stängt (22 juli till 4 augusti): Mellan den 8 och 19 juli 2019 har vi begränsade öppettider: Måndag till fredag mellan 09.0...

  Läs mer »
 • Är du vår nya medarbetare?

  Nu söker vi en ny medarbetare. Se mer infomation och sök här

  Läs mer »
 • Utbildningsdatum 2019

  Dags att planera fallskyddsutbildningarna för 2019. Här nedan ser du våra öppna utbildningar. Om du inte hittar något som passar så ring 018-558450 så löser vi det! Utbildningsdatum 2019

  Läs mer »
 • Ditt nya drömjobb?

  Nu söker vi en fallskyddsinstruktör som kan hjälpa oss att nå nya höjder. Läs mer och ansök här.

  Läs mer »
 • VA-mässan

  Under 25 till 27 september ställer vi ut på VA-mässan i Jönköping. Kom och prata utbildning och utrustning för arbete i slutna utrymmen. Montern är placerad B04:09 Vi ser fram emot ditt besök!

  Läs mer »
 • Lätt och smidig fallskyddssele till ett attraktivt pris

  Flex Lite har en lätt design med snabb och enkel inställbarhet. Den ergonomiska konstruktionen säkerställer att selen sitter nära kroppen och ger god rörelsefrihet i alla arbetssituationer. Därmed är det den perfekta selen för alla takläggare, byggna...

  Läs mer »
 • Supertåligt repskydd

  SENTINEL är ett rostfritt flexibelt repskydd med extremt högt skärmotstånd. Själva konstruktionen påminner om en nätbrynja. Läs mer här…

  Läs mer »
 • Semestertider

  Vår ambition är att ge full service hela sommaren förutom v.30 då vi har stängt (23 till 27 juli): Mellan den 25 juni till 10 augusti 2018 har vi begränsade öppettider: Måndag till fredag mellan 09.0...

  Läs mer »
 • Ny räddningsutrustning

  RescuePack är en av de enklaste och mångsidigaste räddningsutrustningarna på marknaden. Det är designat för att rädda en upphängd/nödställd person från nästan alla tänkbara situationer. Läs mer här

  Läs mer »
 • Ny serie väskor av Heightec

  Heightecs nya anpassningsbara serie KARI har säker rullåsning med förlängda band för variabel kapacitet. Den nya designen har starkare svetsade sömmar  för ökad styrka och den förstärkta cylindriska basen ger enastående hållbarhet. Rullöppningen kan ...

  Läs mer »